2018成人学士学位英语考试试题及答案解析

(20页)

'2018成人学士学位英语考试试题及答案解析'
. . . .2018成人学士学位英语考试试题I. Reading comprehensionPassage 1 Since its founding in 1948, McDonald's has grown from a family burger (汉堡包) stand to a global fast-food chain, with more than 30,000 locations in 118 countries. With 58 million daily customers worldwide, McDonald’s is now so ubiquitous around the globe that The Economist publishes a global ranking of currencies' purchasing power based on the prices charged at the local McDonald’s, called the Big Mac Index (巨无霸指数).That’s not to say that every nation carries the same menu items: choices vary widely depending on location. Some Asian locations serve fried shrimp in a Big Mac roll, while McDonald’s in India doesn’t serve beef at all, relying instead on burgers made from vegetables, rice and beans. Not everyone in the world has been happy to greet Ronald McDonald when he moves to town. Many see McDonald's as a symbol of American economic and cultural chauvinism (沙文主义), and European nations in particular have viewed American-style fast food as an insult to their national food. A French farmer, Jose Bove, became something of a national hero in 1999 after he and a group of people destroyed a McDonald's under construction to protest globalization and "bad food." The next year, a bomb exploded in a French McDonald’s, killing a 27-year-old employee. (76) (76)No one claimed responsibility. But regardless of whether you like their food or their policies, McDonald’s is still widely seen as one of the true pioneers of peaceful globalization.1. According to the passage, which of the following statements is NOT TRUE. A. McDonald's was founded in 1948. B. McDonald’s has opened its restaurants in every city of the world. C. McDonald’s has over 30,000 locations in the world now. D. McDonald’s was very small in scale in the beginning.2. The word ubiquitous in Paragraph 2 is most likely to mean ____. A. very crowded B. very dean C. existing everywhere D. occurring frequently3. From Paragraph 2, we can conclude that ____. A. McDonald’s designs its menu to suit the local people B. millions of young adults got their first job with McDonald’s C. the McDonald’s menu sticks to old-fashioned favorites such as the Big Mac D. the low prices McDonald’s bring tens of millions of people through its doors every day4. What did Jose Bove and his people do in 1999 to protest against McDonald's? A. They organized a strike. B. They protested outside a McDonald’s. C. They refused to go to a newly-built McDonald’s. D. They destroyed a McDonald’s under construction.5. In ____, an employee died in a fatal bomb attack on a McDonald’s restaurant in France.A. 1998 B. 1999 C. 2000 D. 2001 Passage 2 Jim Thorpe was a Native American. He was born in 1888 in an Indian Territory(印第安人保护区)that is now Oklahoma. Like most Native American children then, he liked
关 键 词:
2018 成人 学士学位 英语考试 试题 答案 解析
 天天文库所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
关于本文
本文标题:2018成人学士学位英语考试试题及答案解析
链接地址: https://www.wenku365.com/p-44789037.html
关于我们 - 网站声明 - 网站地图 - 资源地图 - 友情链接 - 网站客服点击这里,给天天文库发消息,QQ:1290478887 - 联系我们

本站为“文档C2C交易模式”,即用户上传的文档直接卖给(下载)用户,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有【成交的100%(原创)】。本站是网络服务平台方,若您的权利被侵害,侵权客服QQ:1290478887 欢迎举报。

1290478887@qq.com 2017-2027 https://www.wenku365.com 网站版权所有

粤ICP备19057495号 

收起
展开