2019届高考英语(外研版)一轮复习练习:必修5 1 Module1知能演练轻松闯关 Word版含解析

(8页)

'2019届高考英语(外研版)一轮复习练习:必修5 1 Module1知能演练轻松闯关 Word版含解析'
阅读理解A(2018·贵州普通高等学校适应性考试)When I was in college, I spent a semester studying abroad at the University of Strathclyde in Glasgow, Scotland. In my brief time there, I came to love Scotland for its local culture, food and scenery.You might think:“Scotland isn’t so different from the U、S.; they still speak English there!” But when I stepped off the plane, I was greeted by a gruff­voiced(声音粗哑的) lady at customs. “You’ll be coming from America, then?” She asked me, and I nodded. “But all of our guys are leaving Glasgow for the States!” Her thick Scottish English and sense of humor were obvious right away. I was not in the U、S. any more, where customs agents never joke around.As I settled in at the university, I could feel myself getting used to hearing—and even speaking—the Scottish English of my customs agent. In classroom discussions, people would say “em” when they couldn’t think of what to say instead of “um”, which was great fun. After the first few weeks, I stopped chuckling about this. Strathclyde students stayed up late into the night, running around campus and shouting, “Go! Lat’s go, lat’s go(curse word) Glasgow!” Pretty soon, I was no longer saying “thanks” at the supermarket—instead, I said “cheers”、My Scottish friends drank whiskey and ate haggis(羊杂碎布丁). I drank plenty of whiskey but I was ashamed to admit that I wasn’t brave enough to try haggis. Scottish bakeries usually sell bridies(肉馅饼). Add a cup of tea—though I usually Americanized it by choosing coffee instead—and a bridie makes for a delicious breakfast.Every time I took a train anywhere in Scotland, I’d gaze out at the rolling hills and wonder if grass was greener than anywhere else in the world. Then I’d reflect that there’s a reason this country was the birthplace of golf.【解题导语】 本文介绍了“我”在苏格兰学习期间的体验:居民友好,食物独特,景色优美,苏格兰英语与美式英语有区别.1、What did the author think of the lady at customs?A、Impolite.        B、Friendly.C、Serious. D、Calm.B 解析:推理判断题.根据第二段中的“Her thick Scottish English and sense of humor were obvious right away. I was not in the U、S. any more, where customs agents never joke around.”可知,作者认为她的苏格兰英语和幽默用得恰到好处,而美国的海关工作人员却从来不跟人开玩笑;据此可推断,作者认为这位在海关工作的女士是友好的,故B项正确.2、Which of the following can replace the underlined word “chuckling” in Paragraph 3?A、talking loudly B、comparingC、laughing quietly D、hearingC 解析:词义猜测题.根据第三段中的“In classroom discussions, people would say...was great fun. After the first few weeks, I stopped chuckling about this.”并结合“Pretty soon, I、..said ‘cheers’、”可推知,在教室讨论时,“我”发现他们的发音很有趣,几周后,“我”适应了他们的发音,所以不再偷笑.故画线词意为“偷笑”,C项正确.3、What is the author’s purpose of writing the text?A、To explain why Scotland is famous for golf.B、To promote the development of Scottish catering trade.C、To introduce different pronunciations of “em”and “um”、D、To share his experiences in Scotland as an exchange student.D 解析:写作意图题.通读全文并结合第一段中的“In my brief time there, I came to love Scotland for its local culture, food and scenery.”可知,本文旨在和读者分享“我”在苏格兰做交换生期间
关 键 词:
2019届高考英语外研版一轮复习练习:必修5 Module1知能演练轻松闯关 Word版含解析 2019 高考 英语 外研版 一轮 复习 练习 必修 Module1 知能 演练 轻松 闯关 Word
 天天文库所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
关于本文
本文标题:2019届高考英语(外研版)一轮复习练习:必修5 1 Module1知能演练轻松闯关 Word版含解析
链接地址: https://www.wenku365.com/p-44810418.html
关于我们 - 网站声明 - 网站地图 - 资源地图 - 友情链接 - 网站客服点击这里,给天天文库发消息,QQ:1290478887 - 联系我们

本站为“文档C2C交易模式”,即用户上传的文档直接卖给(下载)用户,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载所得的收益归上传人(含作者)所有【成交的100%(原创)】。本站是网络服务平台方,若您的权利被侵害,侵权客服QQ:1290478887 欢迎举报。

1290478887@qq.com 2017-2027 https://www.wenku365.com 网站版权所有

粤ICP备19057495号 

收起
展开